Jachthonden Jagersvereniging Gewest Fryslân

Wat doen wij

Weidelijk jagen houdt onder andere in dat er alles aan moet worden gedaan om het geschoten wild binnen te brengen. Hierbij mag een goed apporterende hond natuurlijk niet ontbreken, wat voor type jacht of wat voor type jachthond het ook betreft. Om u te helpen een goed samenwerkende jachtmakker te krijgen, biedt de KNJV in Fryslân u de mogelijkheid om onder leiding van ervaren trainers en helpers uw hond zover op te leiden.
Deze cursussen worden zowel door afdeling Noord als door afdeling Zuidoost  aangeboden. Wij bieden cursussen aan voor jagers die willen trainen voor de jacht, het KNJV C,B, of A diploma alsook voor het MAP (Meervoudige Apporteer Proef) B en A diploma.

Ook organiseren beide afdelingen het gehele jaar door een cursus voor pups van alle jachthondenrassen.
Bent u geen jager, maar wilt u meer plezier aan uw jachthond beleven door zijn aangeboren instincten te leren begrijpen en beheersen, dan bent u vanzelfsprekend ook van harte welkom oponze cursussen. Van nature bezitten jachthonden de eigenschappen die zij voor hun taak tijdens de jacht nodig hebben. De ervaring leert dat zowel baas als hond veel plezier beleven aan de cursus waar deze eigenschappen tot hun recht kunnen komen. Het resultaat is een goede band met een gehoorzame hond, die samen met zijn baas, plezier beleeft aan zijn erfelijke aanleg .
Kortom; wilt u samen met uw jachthond trainen en bent u beginner/gevorderd/vergevorderd? Of het nu om een puppycursus, het trainen voor het KNJV diploma C/B/A of de MAP gaat, bij ons vindt u de training die bij u en uw jachthond past. Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie over de aangeboden cursussen.

Wie zijn wij

De trainers en de assistent trainers van afdelingen Noord en Zuidoost hebben met hun honden, zowel in de praktische jacht als op wedstrijdniveau, ruimschoots hun sporen verdiend. Daarnaast hebben zij al meerdere jaren ervaring met alle rassen en bijbehorende kwaliteiten waardoor de training altijd recht zal doen aan u en uw hond.